SPECIALISATIES

Fysiotherapie     Manuele therapie
Kinderfysiotherapie     Bekkenbodemtherapie
Orthoped. geneeskunde-Cyriax     Schouder revalidatie
Sportfysiotherapie     Beweegprogramma's
Oncologische revalidatie     Medical taping met Mulligan-therapie
Dry Needling     Bindweefselmassage
Arbeidsfysiotherapie     Ergonomisch werkplekadvies
Looptherapie     Medische fitness
Sensomotorische training     Jacobson therapie
Osteopathie     Huid- en Oedeem- therapie
MDT McKenzie     Parkinson


Fysiotherapie

De fysiotherapeut behandelt klachten aan pezen, spieren, banden en gewrichten, krachtvermindering, bewegingsbeperking, stijfheid, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen en vermoeidheidsverschijnselen die het gevolg zijn van een aandoening. Daarvoor worden oefentherapie, massage, elektrotherapie en advies en begeleiding ingezet.
Terug naar boven

 

Manuele therapie

Gewrichten die niet goed werken veroorzaken klachten in de wervelkolom of de ledematen. Daardoor kan pijn, ontstaan of bewegingsbeperking, verkrampte spieren of pijn die uitstraalt naar andere delen van het lichaam. De manueel therapeut herstelt met specifieke bewegingen rond het gewricht de mobiliteit.
Terug naar boven

 

Kinderfysiotherapie

Kinderfysiotherapie is een erkend specialisme binnen de fysiotherapie. De kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van de motoriek van kinderen van nul tot achttien jaar. Het specifieke van kinderen is dat ze aan voortdurende verandering onderhevig zijn door groei en ontwikkeling. Verder onderscheidt de doelgroep zich door het feit dat ouders/verzorgers, en indien noodzakelijk ook anderen zoals bijvoorbeeld leerkrachten, worden betrokken bij het behandelproces.
Terug naar boven

 

Bekkenbodemtherapie

Klachten als ongewild verlies van urine of ontlasting, obstipatie, bekkenpijn of gynaecologische problemen, bekkenpijn tijdens de zwangerschap en/of na de bevalling zijn vaak goed te behandelen met deze therapie die zich richt op buik, bekken en bekkenbodem.
Terug naar boven

 

Orthopedische geneeskunde-Cyriax

Bij de Cyriax methode worden middels specifieke manipulaties of fricties (chronische) pijnklachten aan schouder, arm, pols, heup, knie, enkel, hak, bekken en onderrug behandeld. Voorts kan in samenwerking met de huisarts besloten worden  tot het  gebruik van hulpmiddelen en pijnstillers eventueel gevolgd door injectie-therapie om de klachten te verhelpen.
Terug naar boven

 

MDT McKenzie

MDT McKenzie is een wereldwijd gebruikte onderzoek- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. MDT is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Voorts zijn er ook goede resultaten bij behandeling van de overige gewrichten, zoals schouder, heup en dergelijke. MDT McKenzie is een duidelijk afgebaken behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek.
Terug naar boven

 

Schouder Revalidatie

Voor de waarborging van de kwaliteit van de behandelingen is een SchouderNetwerk opgericht. Binnen dit netwerk wordt continue gewerkt aan de verbetering van de behandelingen voor een aantal veel voorkomende schouder-aandoeningen. Dit wordt in zgn. behandel-protocollen beschreven. Onze praktijk is lid van het SchouderNetwerk Oostelijk Zuid-Limburg.
Terug naar boven

 

Sportfysiotherapie

Voor mensen die een blessure hebben, overtraind zijn of zich voorbereiden op een forse sportieve inspanning (marathon) biedt sportfysiotherapie de nodige ondersteuning. Coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen worden betrokken in de behandeling.
Terug naar boven

 

Beweegprogramma's

Doelstelling van de programma’s is het stimuleren van beweging bij mensen met een chronische aandoening. Elk beweegprogramma richt zich op het ontwikkelen van een gezonde (actieve) leefstijl bij mensen met een specifieke chronische aandoening en wordt gepositioneerd als life-style interventie.
Terug naar boven

 

Oncologische revalidatie als onderdeel van de oncologische zorg

In verschillende fases van Uw ziekte kan er sprake zijn van een behoefte aan revalidatie of opbouw van Uw conditie. Voorafgaand aan of na bestraling of chemotherapie of een oncologische ingreep, is de conditie vaak drastisch verminderd. Hiertoe zijn specifieke revalidatie programma's opgezet. Een op maat gemaakt trainingsprogramma. Eén op één of in klein groepsverband wordt aan hand van een op de persoon toegesneden oefenprogramma gewerkt aan de verbetering van de conditie.
Terug naar boven

 

Medical taping in combinatie met Mulligan-therapie

Wanneer spieren niet goed functioneren, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Medical taping in combinatie met Mulligan-therapie ondersteunt de werking van de spieren door middel van elastische tapes die met speciale tape-technieken worden aangebracht. Zo kunnen wij onder andere pijn bestrijden, ontstekingen, vochtophopingen en klachten door overbelasting (tennisarm, golfelleboog, rsi, hielspoor) behandelen, blessures nabehandelen en houdingcorrectie ondersteunen.
Terug naar boven

 

Dry Needling

Dry Needling is een behandelmethode die sinds 2005 wordt toegepast in de fysiotherapie.
Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Dry Needling is geen acupunctuur, dry  needling wordt toegepast direct in de spier en niet in energiepunten zoals bij de acupunctuur. Het is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode.
Dry Needling is effectief bij:
-langdurige hoofdpijnklachten
-stijfheid in spieren over het hele lichaam
-tennis-elleboog
-uitstralende pijn in been
-hoge spanning in lage rug en heup
Terug naar boven

 

Bindweefselmassage

Het bindweefsel is een laag die tussen de opperhuid en de spieren ligt. Het bindweefsel beschermt organen, bepaalt hun vorm en zorgt voor de onderlinge beweeglijkheid van organen. Door bindweefselmassage kunnen onder andere hoofdpijn- en migraineklachten, maag- en darmaandoeningen, chronische verkoudheid, klachten in buik en borst, gewricht- en spierreuma, slapeloosheid, menstruatieklachten en gevoeligheidstoringen goed behandeld worden.
Terug naar boven

 

Arbeidsfysiotherapie

Het voorkomen van gezondheidsproblemen op de werkplek en, waar nodig, re-integratie van zieke medewerkers.
Terug naar boven

 

Ergonomisch werkplekadvies

Een analyse van en advies over de werkplek en het (psycho)motorisch gedrag van de medewerker maakt hem of haar bewust van de risico’s op werkgerelateerde klachten en wat de medewerker daar zelf aan kan doen.
Terug naar boven

 

Looptherapie

Mensen met etalagebenen kunnen door looptherapie de doorbloeding in hun benen verbeteren. De pijn neemt daardoor af en u kunt grotere afstanden afleggen. Hiervoor maken wij deel uit van ClaudicatioNet en het Netwerk Looptherapie Parkstad van het Atrium MC.
Terug naar boven

 

Medische fitness

Spierkracht, houding en een goede algehele conditie zijn belangrijk om u fit te blijven voelen. Daarom bieden wij mensen die liever niet naar een fitness centrum gaan maar die wel aan hun souplesse en conditie willen werken,de mogelijkheid om in onze praktijk een fitness programma te volgen onder begeleiding van een fysiotherapeut.
Terug naar boven

 

Sensomotorische training

Kinderen die niet zo lekker bewegen, of  een pijnlijk lijf hebben leren spelenderwijs hoe ze baas worden over hun eigen lichaam.
Terug naar boven

 

Jacobson therapie

Deze methode richt zich op het verkrijgen van rust door het verminderen van spierspanning. In de methode worden verschillende spiergroepen aangespannen en vervolgens weer ontspannen. Dit terwijl men bewust de toename en afname van spierspanning waarneemt. De spieren worden in steeds lichtere mate gespannen en ontspannen.
Terug naar boven

 

Osteopathie

Binnen onze locaties werken wij samen met een osteopaat,om indien noodzakelijk gezamenlijk Uw klachten te behandelen.
Terug naar boven

 

Huid- en Oedeem- therapie

Binnen onze locaties werken wij samen met een huid-/oedeem-therapeut, om indien noodzakelijk gezamenlijk Uw klachten te behandelen.
Terug naar boven

Parkinson

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben en de ziekte van Parkinson is dan ook erg complex. Voor geen enkele patiënt is het beeld van parkinsonsymptomen hetzelfde. Als gevolg van de ziekte van Parkinson kunnen problemen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, aankleden, spreken of eten.
Hier kan een gespecialiseerde fysiotherapeut hulp bieden. Een zorgvuldige behandeling is essentieel voor deze chronisch progressieve aandoening, niet alleen voor de patiënt zelf, maar ook voor de directe betrokkenen.
Terug naar boven