Ouderen

Ouderen

Geriatrie-Fysiotherapeut

Als mensen ouder en minder beweeglijk worden, kunnen ze belemmeringen of klachten gaan ervaren. Een fysiotherapeut voor ouderen, oftewel geriatrie-fysiotherapeut, kan ze daarbij helpen.

Onze geriatrie-fysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en patiënten met een hoge leeftijd. Die soms ook nog eens te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Dit gaat verder dan alleen ouderdom. Ook patiënten die verschijnselen vertonen van ouderdom worden vaak doorverwezen naar onze geriatrie-fysiotherapeut. Denk aan de ziekte van Parkinson, een beroerte, dementie, of een gebroken heup.

We weten waar het om gaat bij ouder worden

Fit ouder worden

Gerichte oefentherapie

Logister werkt vanuit specifieke kennis over ouderdom en de daarbij voorkomende ziektebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie. Deze is gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Of het stabiliseren van verdere achteruitgang in de conditie en beweegbaarheid. Val-preventie training kan hier ook onderdeel van uit maken.
Fysiotherapie

Ons advies gaat breder

We adviseren en begeleiden ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeren we bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.
Specialisaties
Onze therapeuten voor ouderen
Waar nodig aangevuld met specialisaties van: