Bedrijven

Bedrijven

Wij zijn gespecialiseerd in arbeidsfysiotherapie

Een medewerker die gezond en fit is, kan zijn taken beter aan. Inzetbaarheid en gezondheid verdienen daarom aandacht. Onze therapeuten zijn gespecialiseerd in arbeidsfysiotherapie, zodat zij uw medewerkers kunnen begeleiden bij het voorkomen en het oplossen van klachten, of die nu werk gerelateerd zijn of niet. Ook stellen wij interventieplannen op voor een soepele re-integratie. Doel is de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te optimaliseren.

Behandeling op locatie

Bij meerdere bedrijven zijn wij met onze praktijk op afgesproken dagdelen aanwezig. Op afspraak kunnen de medewerkers dan voor behandeling terecht bij onze therapeuten. Vergoeding kan plaatsvinden vanuit de aanvullende verzekering van uw medewerker. Voordeel is dat de medewerker snel terecht kan voor zijn klacht en daardoor vaak minder behandelingen nodig heeft. Doordat dit op de werklocatie kan, hoeft de medewerker ook geen verlof op te nemen om extern een therapeut op te zoeken. Het is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde voor u als werkgever! Verder kan in geval van werkgerelateerde klachten ook een zogenaamd werkplekonderzoek gegeven worden, zodat de medewerker zelf bewust wordt wat zijn klachten veroorzaakt en hoe hoe hij die zelf kan voorkomen.

Awareness en curatie

Met awareness of bewustzijn, bedoelen wij het voorkomen van werkgerelateerde klachten door informatie over inrichting en gebruik van de werkplek. Dit doen wij door middel van workshops, werkplekanalyses en gericht advies.

Via onze “curatie” zorgen wij voor behandeling wanneer er klachten zijn die te maken hebben met de ergonomie van werk en werkplek. Dit kan in onze praktijk en bij grotere organisaties ook in company. Onderdeel van de behandeling is ergonomisch advies. De behandeling is gericht op het voorkomen en beperken van verzuim.

Re-integratie

Verzuim na een ongeval of ziekte? Dan moet het terugkeren naar een normale werksituatie zorgvuldig gebeuren. Wij begeleiden uw medewerker om op een verantwoorde manier het werk te hervatten en het verzuim te beperken.

Toegevoegde waarde voor uw organisatie

Terugdringen ziekteverzuim bedrijven

Ergonomisch werkplekadvies

Een analyse van en advies over de werkplek en het (psycho)motorisch gedrag van de medewerker maakt hem of haar bewust van de risico’s op werkgerelateerde klachten. En het wordt helder wat de medewerker daar zelf aan kan doen.

Arbeidsfysiotherapie

Dit gaat om het voorkomen van gezondheidsproblemen op de werkplek. En waar nodig ook om re-integratie van zieke medewerkers.