Simone Horrmann-Mager

CKR nummer: 65552

Ik ben als Master Manueel therapeut gespecialiseerd. Manuele therapie vormt in onze praktijk een belangrijk vakgebied. Doordat we met meerdere manueel therapeuten zijn, is onze kennis ruim en onze ervaring groot. Wij zijn een echt Rug-team, Wervelkolom specialisten.

De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het doel van manuele therapie is aan de ene kant het beter laten bewegen van de gewrichten en aan de andere kant de houding en bewegingen te verbeteren. Daarbij vind ik het heel belangrijk om vanuit mijn kennis de mensen die we zien goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen mee te geven.
Een extra focus heb ik vanuit mijn Manuele therapie op de Kinderfysiotherapie. Baby’s met een voorkeurshouding of kinderen met rugklachten door diverse oorzaken. De groep kinderen in onze praktijk wordt steeds groter, wij werken nu met een Kinder Team waarmee we vanuit meerdere disciplines nog beter kunnen helpen.

Opleidingen
Fysiotherapie
Master Sc Manuele Therapie/SOMT
Dry Needling
Mulligan/Medical taping
Bobath Kindertherapie
Claudicatio therapeut (Lid ClaudicatioNetwerk Nederland)
Gespecialiseerd Schoudertherapeut (Lid SchouderNet Oostelijk Zuid-Limburg en NL)
Nascholingen
Mobilisatie van het zenuwstelsel
Neuro-revalidatie
Claudicatio intermittens
Achilluspees klachten
Schouder
Tapen en bandageren
Aquagymnastiek
Nordic Walking instructeur
EHBO incl. AED