Beweegprogramma’s

Meer beweging bij een chronische aandoening

Een beweegprogramma is voor mensen met een chronische aandoening. Door deze aandoening kunnen ze niet goed in beweging blijven. De volgende chronische aandoeningen komen in aanmerking voor een beweegprogramma: diabetes mellitus (suikerziekte), obesitas (overgewicht), long- en/of hartklachten, chronische lage rugklachten, reuma/artrose/osteoporose, fibromyalgie.

Wat is het doel van zo’n programma?
Een beweegprogramma heeft als doel mensen te leren om dagelijks toch voldoende te bewegen en dat vooral te blijven doen. Doel daarbij is voldoen aan de NNGB (Nederlandse Norm voor Gezond Bewegen). Gezonder leven en voldoende bewegen heeft immers een positief effect op uw algehele gezondheid. Denk aan spierkracht, longen, bloedvaten, bloeddruk, botten en gewrichten en de kwaliteit van leven.

Mensen met een chronische aandoening bewegen vaak te weinig of doen dat verkeerd. Onderdeel van het beweegprogramma is daarom ook het geven van informatie over hoe om te gaan met de aandoening en de beste aanpak om fit te blijven. Verder is er natuurlijk aandacht voor plezier tijdens bewegen en krijgt u informatie over gezond leven.