Sportfysiotherapie

Blessure, overtraind, of voorbereiding voor een grote inspanning?

Sportfysiotherapie richt zich op de preventie en behandeling van sportblessures. Bij mensen die een blessure hebben, overtraind zijn of zich voorbereiden op een forse sportieve inspanning (marathon). Onze behandeling bestaat uit training en advies. Zowel recreatieve sporters als fanatieke atleten kunnen bij ons terecht.

Vaak enkel, knie, schouder
Vooral de knie, enkel en schouder hebben het tijdens het sporten vaak zwaar te verduren. Blessures aan deze lichaamsdelen zien we het meest. Onze sportfysiotherapeut richt de behandeling daarom niet alleen op het herstel van blessures, maar ook op het trainen van lichaamsdelen die nog worden belast. Tijdens het onderzoek bekijken we of extra oefeningen of training nodig zijn om een blessure te voorkomen.

Snel weer op niveau
Door onze gerichte behandeling en bijbehorende adviezen is het mogelijk om binnen afzienbare tijd weer op uw oude niveau te sporten. Onze fysiotherapeut traint u sport-specifiek en functioneel. Coördinatie, kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen worden betrokken in de behandeling. Waar nodig overlegt hij met uw eventuele trainer.