Oncologische revalidatie

Revalidatie bij bestraling, chemotherapie, of een oncologische ingreep

Steeds meer mensen overleven gelukkig de diagnose kanker. Vaak geeft die ziekte, of de behandeling daarvan, klachten of restverschijnselen. Denk bijvoorbeeld aan krachtverlies, vermoeidheid, conditieverlies, stijve gewrichten, stug littekenweefsel, pijn, spanningsklachten, of depressie.

Verminderen van klachten: tijdens en na de behandelingen

Daardoor kunnen zowel fysieke, mentale als sociale problemen ontstaan. Of problemen op het werk. In verschillende fases van de ziekte kan er sprake zijn van een behoefte aan revalidatie of opbouw van uw conditie. Oncologische revalidatie geeft hier invulling aan. Fysiotherapie kan namelijk bijdragen aan het verminderen van klachten, zowel tijdens als na de behandelingen.

Oefenprogramma op maat

Wij bieden de gelegenheid om te revalideren tijdens en na de behandeling van kanker. Na een zorgvuldige intake wordt een behandelplan opgesteld met haalbare doelen. Hiertoe zijn specifieke revalidatie programma’s opgezet. Eén op één of in klein groepsverband wordt aan hand van een op de persoon toegesneden oefenprogramma gewerkt aan de verbetering van de conditie.