Fysiotherapie

Behandeling van een breed gamma aan klachten

Lopen, staan, bukken, het zijn vaak vanzelfsprekende bewegingen. Maar dat bewegen niet altijd vanzelfsprekend is, beseft u pas als u ergens last van krijgt. Als uw lichaam even niet meewerkt. Of het nu gaat om klachten opgedaan tijdens het werk of sport, een verkeerde beweging, de lichamelijke gevolgen van een ongeluk of ziekte, overbelasting of onderbelasting, of omdat uw lichaam ouder wordt.

Onze fysiotherapeut kijkt samen met u naar uw klachten, de lichamelijke situatie en uw eventuele mogelijkheden of wensen. De fysiotherapeut onderbouwt zijn handelen mede met kennis uit de (bio)medische wetenschap, de beweging- en de gedragswetenschappen. Met behandelingen/massage, oefeningen en adviezen zorgen we ervoor dat u weer beter kunt bewegen.

Onze fysiotherapeuten behandelen klachten aan pezen, spieren, banden en gewrichten, krachtvermindering, bewegingsbeperking, stijfheid, evenwichtsstoornissen, ademhalingsproblemen en vermoeidheidsverschijnselen die het gevolg zijn van een aandoening.

Verschillende behandelvormen bij fysiotherapie
Er zijn verschillende behandelvormen. Denk aan oefentherapie specifiek gericht op de klachten, mobiliserende technieken van de gewrichten en de wervelkolom, ondersteuning revalidatie na een blessure of operatie, preventief advies en voorlichting. Soms wordt ook elektrotherapie en massage ingezet.

Preventie van klachten
Door gerichte begeleiding leren we u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich bewust van wat goed is en hoe u problemen kunt vermijden. Dit is belangrijk om herhaling of verergering van de klachten te voorkomen. Het doel van onze begeleiding is dus om u weer onafhankelijk van therapie te maken.