Medische fitness

Spierkracht, houding en een goede algehele conditie

Spierkracht, houding en een goede algehele conditie zijn belangrijk om u fit te blijven voelen. Heeft u moeite met bewegen, bijvoorbeeld omdat u ouder dan 55 bent of herstellende bent van een ziekte of een operatie? Of heeft u een chronische aandoening zoals hart-, vaat- of longklachten, diabetes of COPD? Dan is ons programma voor medische fitness, misschien wat voor u. Bij ons sport u in een energieke, sociale omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist.

Wat is medische fitness precies?
Medische fitness is bewegen onder begeleiding van een fysiotherapeut en/of bewegingsspecialist. De training bestaat uit cardiotraining (fiets, loopband, crosstrainer, etc.) en lichamelijke oefeningen die gericht zijn op kracht, coördinatie (core-stability) en uithoudingsvermogen.

Voor wie is het geschikt?
Wij noemen het fysio-fitness het is geschikt voor iedereen die onder begeleiding wil bewegen/sporten. Is de stap voor u te groot om zelf naar de sportschool te gaan? Dan biedt medische fitness u de juiste omgeving en begeleiding.