Medical taping met Mulligan-therapie

Ondersteuning van de spieren met elastische tapes

Wanneer spieren niet goed functioneren, kunnen er allerlei klachten ontstaan. Medical taping in combinatie met Mulligan-therapie ondersteunt de werking van de spieren door middel van elastische tapes die met speciale tape-technieken worden aangebracht.

Zo kunnen wij onder andere pijn bestrijden, ontstekingen, vochtophopingen en klachten door overbelasting (tennisarm, golf-elleboog, RSI, hielspoor) behandelen, blessures na behandelen en houdingscorrectie ondersteunen.

Medical Taping
Dit is van oorsprong een Aziatische tapemethode die niet alleen een stabiliserende werking heeft op gewrichten, maar ook de bloed- en lymfecirculatie stimuleert en ondersteunt. De gebruikte tape ondersteunt en activeert de lichaamseigen herstelmechanismen, zonder de bewegingsvrijheid in te perken. 

Het toepassingsgebied is breed. Nabehandeling van blessures, houdingscorrecties, behandeling van klachten door overbelasting (RSI, tenniselleboog of golfersarm), verminderen van klachten door vochtophopingen zoals oedeem en bloeduitstortingen, etc.

Mulligan therapie
Deze therapie is gebaseerd op een mobilisatietechniek voor gewrichten. Het geeft vaak spectaculaire verbeteringen bij pijnlijke bewegingsbeperkingen die al wat langer aanwezig zijn. Brian Mulligan (Nieuw-Zeeland) ontdekte in de jaren ’80 dat veel gewrichtsklachten veroorzaakt worden door een “positiefout” of “ontsporing” van de gewrichtsdelen ten opzichte van elkaar. Het “repositioneren”, of het herstel van de ontsporing in het gewricht, kan leiden tot een snel herstel. Ook bij patiënten die al jaren lopen met hun klachten. De methode is een samenspel van handelingen en gelijktijdig door de patiënt uit te voeren actieve bewegingen. Zelfwerkzaamheid van de patiënt in de vorm van huiswerkoefeningen is noodzakelijk om zo snel mogelijk te komen tot een optimaal resultaat.