Schouder revalidatie (SchouderNetwerk)

Aanpak van schouderaandoeningen

Heeft u last van schouderklachten? Of bent u pas geleden geopereerd aan uw schouder? Binnen onze praktijk hebben wij gespecialiseerde schouder-fysiotherapeuten die zorgen voor een optimale behandeling.

Onze praktijk is lid van het specialistisch SchouderNetwerk Oostelijk Zuid-Limburg, een groep gespecialiseerde fysiotherapeuten in samenwerking de Orthopeden en Huisartsen uit de regio.

Bij welke klachten?
Schouder-revalidatie is met name bestemd voor patiënten die schouderklachten hebben als gevolg van overbelasting, immobilisatie, trauma, of na een operatie in een het ziekenhuis.

Behandeling
U wordt eerst onderzocht, zodat we een goed beeld krijgen van de klacht. Aansluitend bekijken we samen welke behandeling kan leiden tot verbetering. Aansluitend volgt een behandeling die passend is voor uw schouderklacht, om zo tot een optimaal resultaat te komen. Het accent ligt daarbij vaak op de beweeglijkheid van uw schoudergewricht en het trainen van spierkracht rondom het schoudergewricht.

Het doel van de behandeling is met name gericht op het verbeteren van de functie, performance en eventuele pijnklachten van uw schoudergewricht tijdens uw dagelijks leven of bij uw sport.

SchouderNetwerk
Voor de waarborging van de kwaliteit van de behandelingen is een SchouderNetwerk opgericht. Binnen dit netwerk wordt continue gewerkt aan de verbetering van de behandelingen voor een aantal veel voorkomende schouderaandoeningen. Dit wordt in zgn. behandel-protocollen beschreven. Onze praktijk is lid van het SchouderNetwerk Oostelijk Zuid-Limburg als onderdeel van SchouderNetwerk Nederland.