Lymfe- en Oedeem- therapie

Aanpak van vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels

Oedeem is een opeenhoping van vocht en kan ontstaan bij een stoornis in het lymfestelsel, of door ingrepen waarbij de lymfeklieren zijn weggenomen of beschadigd. Met daarbij (pijnlijke) zwellingen en een gevoel van stijfheid. Door middel van een speciale massagetechniek (manuele lymfedrainage), oedeemgrepen of lymfetaping zorgt onze therapeut ervoor dat het betreffende vocht wordt afgevoerd. De wondgenezing wordt daarmee bevorderd en uw pijn neemt af.

Littekens en brandwonden
Onze huid- en oedeemtherapeut is ook gespecialiseerd in het behandelen van een zieke of beschadigde huid. Als gevolg van diverse oorzaken kan een huid verhard, verkleurd, verkleefd of verdikt zijn. Met speciale technieken kan de huid- en oedeemtherapeut de doorbloeding verbeteren en de huid weer soepel maken.

Therapeutisch elastische kousen
Therapeutisch elastische kousen werken vaak goed bij mensen met spataderen, trombose, vermoeide benen en oedeem. Onze huid- en oedeemtherapeut is gespecialiseerd in het aanmeten van deze kousen.

Binnen onze locaties werken wij samen met een huid- en oedeemtherapeut, om indien noodzakelijk gezamenlijk uw klachten te behandelen.